Kies een bank die bij je tuin past

Wil je lekker buiten in je tuin van het zonnetje genieten en ben je daarom op zoek naar tuinbanken? Daarvoor kun je zeker terecht bij SierbetonOnline. Zij verkopen banken die ook voor gebruik buiten geschikt zijn en die bestand zijn tegen diverse weersomstandigheden. Dat is handig want je wilt natuurlijk wel dat je tuinbank mooi blijft maar niet dat je deze voortdurend binnen dient te zetten als het slecht weer wordt.

Wat voor materiaal kies je?

De tuinbanken zijn in verschillende modellen en maten te koop. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een enkele bank met of zonder achterleuning maar ook picknickbanken komen voor in het assortiment. De banken worden gemaakt van verschillende materialen: beton, natuursteen (waarbij je kunt kiezen uit graniet of hardsteen) of kunststof. Deze materialen zijn allemaal geschikt voor buiten en kunnen tegen een stootje. Welk materiaal je kiest is hoofdzakelijk afhankelijk van je eigen smaak maar ook van de inrichting van je tuin. Je wilt natuurlijk wel een mooie en bijpassende bank hebben die perfect staat in de tuin maar die ook nog eens functioneel is.

Uitstraling van de tuinbank

Een tuinbank is niet alleen nuttig maar staat ook mooi. Kies je voor een betonnen exemplaar dan heb je een zware bank met een rustieke uitstraling. Nadeel is dat vanwege het beton het wel altijd een grijze bank is maar dat kan wel in verschillende tinten zijn. Een tuinbank van graniet is altijd uniek omdat het materiaal nooit precies dezelfde structuur heeft. Een granieten bank doet luxueus aan maar dat kan zeker ook gezegd worden van een hardstenen exemplaar. Een hardstenen bank kent een wat grovere structuur dan een granieten bank maar doet wel natuurlijk aan. Wil je een wat minder zwaar exemplaar? Dan biedt een kunststof tuinbank zeker uitkomst. Ze wegen niet alleen minder maar zijn ook nog eens makkelijk te onderhouden en gaan lang mee.